10 Aralık, 2011

Vekiller emir-komuta zincirinde

Yazının başlığı Yalçın Doğan'ın bugünkü yazısından. Bu bloğu okuyanlar hatırlayacaklardır, "Çıt" adlı yazımda sadece 6 ay önce Doğan'ın bir yazısını eleştirmiştim: Yalçın Doğan, seçim sonrası CHP'de yaşanan "geleneksel" Kurultay ve istifa taleplerinin yarattığı tartışmayı, AK Parti'den örnek vererek eleştiriyor. Bakın, hatta "utanın" demeye getiriyordu: "167 kişi genel başkan tarafından aday gösterilmedi bir tekinin bile "çıtı" çıkmadı" diyordu.


Aynı Doğan bugün "vekiller emir-komuta zincirinde" diye Şike yasası sonrası özellikle AK Parti'de milletvekillerinin nasıl iki dudağın arasına sıkıştıklarını söyleyip, "550 milletvekilini 4 kişi seçerse sonuç böyle oluyor" diyor. "Çıt" adlı yazımı okuyun ve aşağıdaki sözleri de. Türkiye'de "iki dudak demokrasisi"nin neden kökleştiğini, "demokrasi cephesinde yeni bir şey yok diyen" Doğan'ın gazeteciler cephesindeki derin, ibretlik çelişkilerini, tutarsızlıklara nasıl bir örnek oluşturduğunu tekrar görün.


Yalçın Doğan'ın bugünkü yazısı:


Vekiller emir-komuta zincirinde


"550 milletvekilini 4 kişi seçerse sonuç böyle oluyor. Şike yasasında parti yönetiminin isteği dışında oy kullanmak isteyen AKP milletvekilleri uyarılıyor: "Yasaya muhalefet Edoğan'a muhalefettir".
Akan sular duruyor. Oy vermeyen ya da hayır oyu kullanan milletvekilleri listesinin Erdoğan'a iletileceği kulislere yayılıyor.
Herhangi bir milletvekilinin kendi özgür iradesi geçerli değil. Nasıl söyleniyorsa, o yönde oy kullanacak. Aksi halde, parti disiplini işletilecek. Gurup toplanır, gurupta tartışılır, oylama yapılır, karar verilir, tamam ama, böylesine helal olsun.
Demokrasi cephesinde yeni bir şey yok."
Hürriyet- 10.12.2011

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails