21 Aralık, 2011

Şener: "Anlatmaya çalıştığım ‘tek adam’lığı da aşan bir şey"

Gazete A24 internet haber sitesinden Dilek Karagöz'e konuşan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, birçok konuya ilşkin açıklamalar yaptı. Söyleşinin bir bölümünde "parti-içi demokrasi" de gündeme geldi. Karagöz Ak Parti için sorduğu soruyu, Şener'in partisi için sormamış, sorsa röportaj daha açıklayıcı olabilirdi.
Eski AK parti Genel başkan yardımcısı ve bakanı olan Şener'in AK Parti'nin parti yönetimi ve Türkiye'nin nasıl yönetildiği hakkındaki düşünceleri:
"Bu demektir ki parti içinde bir görüş ayrılığı var o zaman... Böyle söyleyebilir miyiz?
Siyasette, bu görüş ayrılıkları önemli olmuyor nedense… Menfaat ve menfaate dayalı beklentiler önemli oluyor.
İktidarda olmak yetiyor?
Şöyle düşünün, Meclis grubu… Seçilenler… Ana çatısı budur. Temel hassasiyet ne? Bir sonraki seçimde listede olmak ve var olduğu sürece de, iktidar içerisinde en güçlü ve etkili noktada bulunabilmek… Milletvekili ise, bakan… Bakansa, başbakan yardımcısı… Başbakan yardımcısı ise, acaba Başbakan sonrası ne olur? Dolayısıyla bu şike yasasının sadece tarafların… Taraflar da demeyeyim de, birilerinin kendince, bazı şeyleri test ettiği bir alana dönüştü gibi geldi bana.
Kim o birileri?
İşte konuşanlar… Basında yer alan isimler, kesimler, gruplar…
Bülent Arınç ile Tayyip Erdoğan arasında nasıl bir ayrışma var? “Tayyip Erdoğan’a biat etmemiş adamım” ifadesi neden söylendi sizce?
Belki şike yasası ile ilgili özür dilerken, onu daha geniş kapsamlı bir özür olarak da düşünmüş olabilir.
“Erdoğan’a biat etmemiş adamım” ifadesinden, demek ki “Erdoğan’a biat ediliyor” anlamı çıkmaz mı? Buradan parti içi demokrasi hakkında yorum yapılamaz mı?
Oradan hareketle bir yoruma gerek yok, doğrudan yalın bir yorum yaparız zaten.
Soruyorum işte…
Şu andaki yapı nedir biliyor musun? Demokraside kurumlar, kurallar ve kolektif karar süreçleri vardır. Şu anda bunların hiçbiri yoktur. Tek bir kişi ülke adına hem düşünüyor, hem konuşuyor hem de karar veriyor. Bu anlatmaya çalıştığım ‘tek adam’lığı da aşan bir şey…
Diktatörlük denilebilir mi buna?
Çok kavramlaştırırsam kavga çıkar. Onun için kavramlaştırmayalım."
Gazete A24 haber sitesi röportajının tümü için Tıklayın!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails