15 Aralık, 2011

Kılıçdaroğlu:''Vatandaş milletvekilini doğrudan kendisi seçmesi gerekir''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında yine parti-içi demokrasi konusunda çok ciddi sözler verdi. Genel başkan olmadan önce yaptığı Kurultay konuşmasında da bu sözleri vermiş, ancak kısmen uygulamıştı. Ve 12 haziran seçimlerinde milletvekillerinin büyük çoğunluğunu genel merkez tayin etmiş, hatta geçmişte merkez sağda yer alan birçok isim CHP milletvekili "yapılmıştı".

Konya- KonTV'de yayınlanan ''Başkent Gündemi'' programında Ankara Temsilcisi Sinan
Burhan'ın konuğu olan Kılıçdaroğlu, programda "lider sultası" çerçevesinde şu saptamaları yaptı:



"Kılıçdaroğlu, partideki kurultay arayışlarına yönelik bir soru üzerine de şunları söyledi:
''Kurultay yapacağız zaten. Mecburuz yapmaya. Kurultay yaklaşınca tabii ki illerde, ilçelerde kongre olacak, yeni başkanlar seçilecek. Buradaki temel kuralım şu: Bütün örgüt üyelerine de söyledim. Sandığı kuracağız, üyelerimiz oylarını kullanacaklar. Sandıktan kim çıkarsa, hiçbir sorunumuz olmayacak. Demokrasiyi parti içerisinde tam getireceğiz. Kongre yaklaştığı zaman genel başkan adayları çıkabilir. Onları 'Neden aday oldun?' diye bir suçlama içerisine girmeyeceğiz. Eğer burası bir siyasal partiyse ve siyasal partide birden fazla genel başkan adayı da çıkarsa bundan memnunluk duymamız lazım.
Bize diyorlar ki, 'Bakın AKP'de bir disiplin var, birisi ne derse herkes ona uyuyor' bu doğru değil, demokrasi varsa, belli bir disiplin içerisinde insanlar özgürce belli makamlara aday olabilmeli. Bizim de bunun önünü açmamız gerek, baskıcı bir yönetim, bir lider sultası değil... Bundan kim memnun olabilir, vatandaşın iradesine önem veren bir siyasal anlayışın egemen olması lazım.''

Milletvekilleri seçimlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin genel başkanlar tarafından seçildiğini söyledi.

''Vatandaş milletvekilini doğrudan kendisi seçmesi gerekir'' diyen Kılıçdaroğlu, bunun gerçekleşmesi durumunda gerçek anlamda demokrasi olacağını, bunun için de siyasi partiler yasasının bu şekilde değişmesini istediklerini bildirdi."
15.12.2011- Cumhuriyet Gazetesi

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails