30 Haziran, 2011

Leman'da iki dudak demokrasisi

Sonunda "iki dudak demokrasisi" bir mizah dergisinin kapağına da yansıdı. Leman mizah dergisinin 29 Haziran tarihli kapağı aslında bir tekrar ve üstelik eksik. Geçen yıl Mart ayında yeniden yayımlanan TÜSİAD "Görüş" dergisinin kapağındaki fotoğrafın bir tekrarı ve  sadece bir bölümünü yansıtıyor.


Dergi iyice "muktedir" duruma gelen Başbakan'ın "başka aday mı bulamadılar" sözlerinin eleştirisini öne çıkarmayı hedefliyor. Aslında milletvekili adayları saptanırken sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, MHP de, CHP de (20 civarında ilde gerçekleştirilen ön seçim dışında) ve hatta İmralı onaylı "bağımsızlar"ıyla BDP de ortak tutum sergilediler, bu nedenle aslında tümü kapaktan nasibini almalıydı. Çünkü seçimlerden önce milletvekilleri saptanırken, "egemenlik kayıtsız şartsız benimdir" diyen sadece başbakan değildi.



Seçime katılan diğer küçük muhalefet partilerindeki durumun ne düzeyde olduğu da aşikar. Geçen hafta başarısızlık nedeniyle "partisini" kapatma kararını, partililere ve kamuoyuna bir yazıyla "tebliğ" eden HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nun "partiyi kapatıyorum" sözü yeterince açıklayıcı her halde...

Milli irade, vesayet sözlerini dillerinden düşürmeyenler, bu trajik duruma seyirci kalmayı ısrarla sürdürüyorlar. Ve görülen o ki bu acı gerçeği görmezden gelmeye "demokrasicilik" oynamaya devam edecekler.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails