09 Nisan, 2010

Eyüp Can'dan iki fotoğraf...

TÜSİAD'ın Görüş Dergisi'nin Türkiye'de yarattığı etkiyi, tartışmayı basından sıkı takibi sürdürüyorum. Bu konudaki en zihin açıcı ve farklı yazılardan birini Hürriyet Gazetesi yazarı, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can kaleme aldı.

Görüş Dergisi'nin kapak fotoğrafı kadar bir fotoğrafa daha çok iyi bakmamızı istiyor, Eyüp Can. TBMM ve Anadolu Ajansı’nın kuruluşunun 90. yılı kapsamında Meclis’te açılan fotoğraf sergisi'nde yer alan bir fotoğraf... Mehmet Ünlü’ye ait siyah beyaz bu fotoğrafın çekilme tarihi: 23.04.1981, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı!


Eyüp Can yazısının sonunu şöyle bağlamış:

"Birinci fotoğrafı Ergenekon ve Balyoz davasını hâlâ ciddiye almayanlara...İkincisini ise bu davaları “daha demokratik bir Türkiye” yerine, “ideolojik hesaplaşmalarına” alet edenlere ithaf ediyorum...Ne de olsa bu iki fotoğrafa baktıkça her ikisini de görebiliyoruz..."

Evet, "iki dudak demokrasisi"ni teşhis ederken bu fotoğraflara bakmak "zihniyet" sorunlarımız ve çözüm yolunda alacağımız mesafe için çok değerli katkılar sunabilir.


Can'ın dediği gibi, iyi bakın!

Eyüp Can, Hürriyet Gazetesi, 09.04.2010
İki fotoğraf arasındaki görünmez ilişki
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14363230.asp?yazarid=332&gid=61

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails