25 Temmuz, 2008

Milletvekilleri utanmaz mı?

Soruyu hemen yanıtlayalım: Elbette utanır!

Milletvekili utanmaz mı?

Millet can derdindeyken, kendi ve ailesinin istikbalinin derdine düşen, herkesin ekonomik, sosyal hakları daraltılırken, kendilerini ve ailelerini “gazi” yapmaya, sadece gazilerin yararlandığı geniş haklardan yararlandırmaya çalışan “milletvekillerini” görünce, her milletvekili utanır.

Milletvekili utanmaz mı?

Zaten, 2 yıllık bir görev süresiyle emekli olma hakkı sağlayan, bu haliyle bile bir utanmazlık olan yasayı, 1 günlük vekil için bile geçerli bir hakka dönüştürmeye çalışan “milletvekillerini” görünce, her milletvekili utanır.

Milletvekili utanmaz mı?

Tüm milletvekillerini, “nereden ne koparırım” derdine düşmüş insanlar olarak göstermeye çalışan, TBMM’nin itibarını millet gözünde yerle yeksan eden “milletvekillerini” görünce, her milletvekili utanır.



Milletvekili utanmaz mı?

Utanır, utanmaz mı?

Eğer milletin vekiliyse utanır!

Ama milletin değil, bir biçimde ve nasıl olursa olsun TBMM’ye kapağı atmak için çabalamış, kendini ve ailesini her şeyin önüne koymuş, genel başkanlar ve ekipleri tarafından “seçilmiş”, genel başkanların “askerleri” olanlar, yani milletvekili değil, lidervekili olanlar, milletin oyuna sadece tasdik için sunulanlar, milleti değil sadece kendini temsil edenler, işte bunlar, asla utanmazlar!

Asla utanmazlar!

Çünkü milletin vekili değil, kendi ikbal ve istikballerinin vekilleridir, bunlar!

Bunları teşhis ve teşhir etmediğimiz için, bunları “milletvekili” gibi gördüğümüz için, bu utanmazlık asla son bulmayacaktır.

Milletin tepkisi yetersiz, hiçbir sonuç vermiyor. Zaten bu tepkiye değil, kendilerini seçen liderlerin “iki dudağına” bakıyorlar. Bu “utanmazlığı” durduracak olan da sadece ve maalesef bu “iki dudaktır.”

İşte bu yüzden, yasama, yürütmenin vesayetinde…

İşte bu yüzden, milli irade, sadece bürokratik, askeri vesayetin değil, “sivil” vesayettin de altında…

İşte bu yüzden, sadece “kendine demokrasi” isteyenler Türkiye’de egemen, demokrasimiz bu kadar kırılgan, zayıf…

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails