14 Mart, 2011

İki dudak demokrasisi arşivine katkı -3-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart tarihli TBMM Grup konuşmasında "iki dudak demokrasisi"nin AK Parti'de nasıl işlediğini anlatan önemli açıklamalar yaptı. Elbette , anlattıklarıyla aslında ne kadar parti-içi demokrasiyi uyguladıklarını vurgulamak istiyor.

Ve bazı "çevrelerden" söz ediyor, bu konuyu iki de bir de gündeme getiren. Aslında bu konuyu "kimse" gündeme getirmiyor, getiremiyor, neredeyse tek satır yazan , soran yok. Ama ben Başbakanı vicdanı konuşturuyor diye düşünüyorum. Çünkü en iyi o biliyor, iktidar partisinde "iki dudak demokrasisi"nin nasıl işlediğini ve en iyi de o anlatıyor. Okuyun:


"Burada bir şeyi ifade etmek istiyorum, sürekli tabi bazı çevreler bizim sistemimizi hala kavrayamadılar, anlayamadılar. İkide bir tek adamcılık, şu bu filan gibi şeyler söyler dururlar. Değerli arkadaşlar, bakın biz milletvekillerimizi, mevcut milletvekillerimizi temayül yoklamasına sokmuyoruz, il başkanlarımızı da sokmuyoruz. Ama bir temayül yoklaması yapacağız. Ve bu temayül yoklamamızı teşkilat bünyesindeki tüm arkadaşlarımızın kanaatini alarak il, ilçe, belde ta sandığa kadar onların kanaatlerini alarak temayül yoklamalarında bir netice elde edeceğiz. Fakat şunu bilmenizi istiyorum: Temayül yoklaması biz de belirleyici değildir. Çünkü buralarda bir kurumsal tutuculuk her zaman olabiliyor. Aksi taktirde kurumun dışına çıkmak mümkün olmayabiliyor. Temayül yoklamasında bir üst çalışma yapılacak ardından, ki bu temayül yoklamaları gerek Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, gerek milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan heyetlerin katılımıyla yapılacak illerde. Ve bunun ardından Genel Merkezde bir ikinci kademe değerlendirme bu gelen temayüller üzerine yapılacak. Onun üzerinden bir çalışma ara değerlendirme olarak üçüncü kademede tekrar yapılacak. Oradan da geçtikten sonra en son İcra Kurulu olarak bizim önümüze gelecek ve nihai kararı da orada biz arkadaşlarımızla müzakere ederek vereceğiz.
   Tabi bu arada bizler şu anda 81 vilayette mesela bir kamuoyu araştırması bitirdik. Yani önümüzde bizim bir röntgen var, ama ikinci bir röntgeni de çekeceğiz. Bu da tamamen bu çalışmaların dışında. Halkın kendi ilinde kimleri arzu ettiğini, talep ettiğini de öğreneceğiz. Olur ki bizim ufkumuza farklı zenginlikler katacak neticeler de çıkabilir. Buralarda da farklı şeyler olmuyor mu? Maalesef oluyor. Biz bunları da biliyoruz. Yani oralarda kamuoyu araştırmalarını yapan kişileri de baskı altına, etki altına almak isteyenleri filan da biliyoruz, bunların farkındayız. Ve bunların farkında olarak biz yine bu değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Çünkü istifade edebileceğimiz oradan da bilgiler olacaktır. Yani burada bilim, teknolojinin bu alandaki tüm imkanlarını seferber ederek, kamuoyu araştırmaları, anketler yoluyla elbette o illerdeki kanaat önderlerinin, şehrin ileri gelenlerinin, teşkilatın, siz milletvekillerimizin görüşlerini de alarak listelerimizi şekillendireceğiz.
   Genel Merkezimizde bu program yapılırken bir taraftan da propaganda sürecinde kullanılacak malzemeyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor, orada da çok ciddi adımlar atmış vaziyetteyiz. Ve yapıcı, ufuk, vizyon verici bir anlayışla milletin huzuruna çıkacağız. Bununla ilgili de şu anda seçim beyannamemize yönelik çalışmalar yine Medya Tanıtım Genel Başkan Yardımcımızın Başkanlığında bu çalışma yürütülüyor. Ve inşallah aday tespitlerini bitirdikten sonra da yapacağımız çok büyük bir inşallah toplantıyla seçim beyannamemizi açıklayacağız. Bu 2023 vizyonudur, bu Cumhuriyetimiz 100. kuruluş yılının inşallah nasıl bir Türkiye olacağının vizyonu olacaktır. Dediğim gibi bu listelerin içerisinde bayan arkadaşlarımızın sayısının daha da artmasına fırsat verecek imkanları teşkilatımın hazırlamasını istiyoruz. Aynı zamanda 25-30 yaş arası genç kardeşlerimizin bu listelerde yer almasına fırsat verecek zeminin de oluşmasını istiyoruz. Ve bu şekilde inşallah yeni döneme hazırlanalım istiyoruz. Milletimizden istikrar adına, güven adına, güçlü Türkiye adına, 2023 hedefleri adına bir 4 yıl daha biz yetki isteyeceğiz."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails